Maand van het gebit

Wij poetsen elke dag onze tanden, maar hoe zit dat dan met onze huisdieren? 

in Maart: Gratis cadeautje bij aankoop van tandenproducten en 10% korting op alle gebitsbehandelingen

Tot wel 80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft mond- of tandproblemen. Ze kunnen pijn en moeite met eten hebben maar laten dit vaak niet duidelijk zien. 

Hoe herkent u een dier met een mond- of gebitsprobleem?

  • Een slechte adem
  • Overmatig speekselen
  • Moeite om te knabbelen (meer morsen, brokjes laten vallen)
  • Rood tandvlees en geel-bruin beslag op de tanden

Hoe kunt u tandproblemen voorkomen?

Ook bij onze dieren is dagelijks poetsen zeker zinvol. U gebruikt hiervoor een speciale tandenborstel en aangepaste tandpasta voor honden en katten. Gebruik geen tandpasta voor mensen, deze bevat teveel fluor.

Er bestaat ook voeding die de tandplaque vermindert door een aangepaste vorm van de brokjes of toevoeging van supplementen. 

Enzymatische kauwstrips kunnen ook een nuttige aanvulling zijn. Door te knabbelen komen de enzymes vrij en deze gaan de bacterie├źn, die verantwoordelijk zijn voor de vorming van tandplaque, aanvallen. Andere kauwsticks (uit de winkel) hebben enkel een mechanische werking.

Voeg Plaqtiv mondwater toe aan het drinken en verminder de plaquevorming.

En tenslotte zijn er tandendoekjes om de tanden mee te reinigen, als poetsen te moeilijk is.

Kom nu langs voor een controle van het gebit van jouw dier. Wij leggen je uit hoe je dit het beste kan onderhouden. En is toch een ingreep nodig, dan bieden wij voor alle afspraken die gemaakt worden in maart 10% korting. U krijgt ook een gratis cadeautje bij de aankoop van tadenproducten.